Ce sunt lentilele fotocromatice (heliomate)?

Lentilele fotocromatice (heliomate) sunt acele lentile cu proprietatea de a se închide sau deschide la culoare în funcție de creșterea sau diminuarea expunerii la razele solare. Folosind lentile fotocromatice o să puteți înlocui ochelarii de soare și nu trebuie să purtați la dumneavoastră mai multe perechi de ochelari.

Aceste lentile au în componență un pigment fotosensibil care se activează în momentul în momentul în care sunt expuse la radiații ultraviolete sau lumină solară generând o reacție chimică reversibilă și se închid/deschid la culoare. În momentul în care lumina solară dispare (sau radiațiile ultraviolete) aceste lentile fotocromatice vor reveni gradat la starea inițială de transparență.

Beneficiile lentilelor heliomate:
- sunt la fel de clare la interior ca și lentilele incolore;
- oferă protecție 100% împotriva radiațiilor UVA și UVB;
- se activează și revin la starea lor incoloră într-un timp foarte scurt;
- mărește confortul și elimină stările de oboseală prematură în cazul conducătorilor auto;
- recomandat atât copiilor cât și adulților;

Lentilele heliomate se adaptează condițiilor diferite de lumină și se colorează în funcție de intensitatea radiațiilor ultraviolete din atmosferă, temperatură și intensitatea luminii naturale, oferind un confort vizual ridicat. Așadar cu cât soarele strălucește mai puternic cu atât lentilele devin mai închise la culoare și asigură protecția optimă a ochilor.