Cum alegem ramele în funcție de fizionomie?

Forma ramei are un rol foarte important în alegerea ochelarilor. Având în vedere că îi porți zi de zi, aceștia trebuie să aibă un model versatil, care să se potrivească perfect fizionomiei tale!

Alegerea ramei nu este atât de simplă precum pare și nu toate tipurile de rame se potrivesc fizionomiei tale, la fel cum nici toate culorile sau materialele nu sunt potrivite pielii tale.

Atunci când îți alegi o pereche de ochelari va trebui să ți cont de forma feței tale pentru a exista o armonie între ele și pentru a-ți putea pune în evidență trăsăturile deosebite!

Fața ta este sub formă de inimă? Dacă ai fața mai îngustă în zona bărbiei decât în a frunții, evită ochelarii de tip aviator și alege-i pe cei în formă de fluture, cat eye sau sport.

Fața ta este rotundă? Este necesar să alegi o ramă în contrast și să o eviți pe cea rotundă sau pe cea ovală. Ramele de formă rectangulară, cat eye și chiar retro sunt cele mai potrivite pentru chipul tău.

Fața ta este ovală? Aceasta este cea mai des întâlnită formă și este considerată ideală, fiind definită de frunte și obraji rotunjiți. Deoarece este echilibrată de sus până jos pe fața ovală se potrivesc, în general, toate tipurile de rame, dar cele mai bune alegeri sunt cele aviator, supradimensionate sau retro.

Fața ta este pătrată? Pentru un chip cu bărbia pronunțată și fruntea lată, sunt potriviți ochelarii cu rame rotunde sau stil aviator, acestea creând un aspect de alungire a feței. Este indicat să eviți ramele rectangulare sau pătrate deoarece acestea vor accentua și mai mult trăsăturile dure ale chipului tău.

Dacă ești în căutarea unor rame pentru ochelari trebuie să ți cont și de alți factori pe lângă cel estetic. Ramele ochelarilor tăi trebuie să fie dintr-un material rezistent deoarece aceștia vor fi purtați în permanență. Astfel un prim factor în alegerea ramelor de ochelari ar trebui să fie reprezentat de calitatea acestora!