Cum curățăm corect ochelarii?

Păstrarea ochelarilor de vedere curați poate fi o bătaie de cap, mai ales dacă aceștia sunt purtați în permanență. Toți purtătorii de ochelari trebuie să știe să curețe corect ochelarii pentru a putea vedea clar cu ei.

În rândurile ce urmează îți vom destăinui cum să cureți corect ochelarii și ce nu trebuie să faci dacă îți dorești ca aceștia să aibă o durată de viață cât mai mare, iar tratamentele aplicate lentilelor să își păstreze eficiența cât mai mult timp.

Îți recomandăm să îți înveți și copilul să își curețe corect ochelarii, dacă este suficient de mare încât să facă acest lucru pentru că nu este greu deloc!

Cum curățăm CORECT ochelarii?
Atunci când cureți ochelarii, în special lentilele, trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate cele necesare acestei proceduri. Iată cum poți curăța ochelarii în câțiva pași simpli:
- stropește-i pe ambele fețe ale lentilelor cu soluție specială pentru curățat ochelarii sub formă de spray (care nu afectează tratamentele lentilei și nu slăbește rezistența);
- freacă ușor ambele fețe ale lentilelor cu o lavetă din microfibră, pentru a înlătura petele și spray-ul de curățare special al ochelarilor (laveta din microfibră este realizată dintr-un material moale și fin care nu zgârie suprafața lentilelor și nu afectează tratamentele aplicate acestora).

ATENȚIE! Șterge ochelarii doar cu o lavetă din microfibră (uscată) indiferent dacă dorești să ștergi lentilele atunci când sunt uscate sau când sunt pulverizate cu soluție specială de curățare sub formă de spray.

Curățarea GREȘITĂ a ochelarilor
Din lipsă de timp sau din lipsa materialelor necesare pentru curățarea corectă a ochelarilor, multe persoane apelează la tot felul de alternative pentru a-și curăța lentilele ochelarilor. Totuși există câteva lucruri pe care nu este recomandat să le faci dacă îți dorești ca ochelarii să reziste cât mai mult timp. Iată ce NU trebuie să faci:
- NU curăța ochelarii cu soluții ce conțin alcool! Adesea acestea distrug tratamentul lentilei și le scad rezistența! Cel mai bine ar fi ca atunci când achiziționezi o pereche nouă de ochelari să întrebi specialistul ce soluție de curățare este recomandată pentru ochelarii tăi!
- NU curăța ochelarii cu servețele umede din comerț! De asemenea, NU îi curăța nici cu servețele umede speciale pentru ochelari, dacă acestea nu sunt cumpărate dintr-o optică la recomandarea unui specialist pentru că ar putea deteriora lentila!
- NU șterge ochelarii cu haina, șervețele, hârtie sau orice alt material pe care îl ai la îndemână! Dacă faci acest lucru riști să zgârii lentilele și să le afectezi tratamentele ceea ce duce la afectarea calității și implicit a clarității oferite!

Acum știi ce trebuie și ce nu trebuie să faci pentru a păstra ochelarii curați, pentru a le oferi o durată de viață mai lungă, dar și pentru a avea o claritatea și calitate cât mai ridicate oferite de curățarea corectă a lentilelor.

În plus pentru a putea să-i cureți în orice moment, îți recomandăm să pui în portochelar o lavetă din microfibră (sau servețele umede speciale pentru ochelari achiziționate doar din optică cu recomandarea specialistului) pe care astfel o să le ai în permanență la tine, iar acasă o să poți curăța ochelarii cu ajutorul soluției speciale sub formă de spray și a lavetei din microfibră!