Lentile 2 în 1: Ce sunt lentilele bifocale?

Lentilele bifocale dispun de puteri optice distincte și sunt destinate persoanelor ce necesită corectarea (în același timp) atât a miopiei cât și a hipermetropiei. Aceste lentile au în partea superioară dioptrii negative ce ajută vederea la distanță, iar în partea inferioară au dioptrii pozitive pentru corectarea vederii de aproape.

Miopia este un viciu de refracție al sistemului ocular ce constă în dificultatea distingerii obiectelor aflate la distanță, iar hipermetropia constă în vederea neclară atât la depărtare cât și la aproape.

Odată cu înaintarea în vârstă poate apărea și presbiopia (cristalinul își pierde din flexibilitate și elasticitate) care duce la îngreunarea focalizării. În cazul în care presbiopia se suprapune la o persoană care suferă deja de hipermetropie, miopie sau astigmatism, corecția se poate face cu lentile bifocale.

Beneficile lentilelor bifocale sunt:
- elimină purtarea a două perechi de ochelari, deoarece dispune de două lentile într-una singură;
- calitatea optică superioară atât pentru vederea la distanță cât și pentru cea de aproape;
- vedere clară indiferent de direcția privirii;
- câmp vizual mare;
- adaptare instantanee.

Pe lângă vederea clară pe care o oferă indiferent de distanță, lentilele bifocale pot fi îmbunătățite cu ajutorul tratamentelor aplicate pe lentile pentru a spori confortul și protecția ochilor împotriva radiaților luminoase naturale sau artificiale. Aceste tratamente au caracteristici diferite și nu sunt vizibile cu ochiul liber, însă sunt foarte benefice deoarece protejează ochii de reflexiile și razele daunătoare și totodată oferă rezistență și durabilitate mai mare lentilelor.

Programează-te și tu la o consultație optometrică specializată în cadrul opticii noastre și află care sunt lentilele potrivite problemelor tale oculare!